top of page

HVAD ER

BROTH?

Broth (drikkeboullion) er en mineralrig drik lavet af ben og kød fra sunde dyr med grøntsager, urter og krydderier. Brothen har kogt i meget lang tid med det formål at frigive gelatine fra led og mineraler fra benene.

Når jeg laver min egen Bone Broth bruger jeg altid knogler og kød af økologiske fritgående dyr.

 

Hønsene har fx  gået og hygget sig under æbletræerne på Stengården i Nordsjælland. Brothen koger på hele høns i meget lang tid (24 timer) for at trække gelatine fra de kollagenrige led og mineraler fra benene.

Broth har et relativt højt indhold af calcium, kalium, magnesium, aminosyrer, kollagen og fosfor. Der er meget lavt fedt- og salt indhold.

HØNSEBROTH

OPSKRIFT

1 fritgående høne 

3,5 l koldt vand 

2 spsk øko eddike 

1 stort løg, groft hakket 

2 gulerødder, skrællet og groft hakket 

3 stilke bladselleri, groft hakket 

Salt

FREMGANGSMÅDE

 

Skær hønen ud i mindre stykker og put dem i en gryde. Tilsæt koldt vand, gulerødder, løg, bladselleri og eddike, og lad det stå i 30 minutter. Kog op og skum af. Kog for svag varme og skum jævnligt. Når hønen er færdig efter 2 timer, tages den op og kødet pilles af . Kom resten af skroget tilbage  i brothen  og kog videre under låg for svag varme i mindst 12 timer. Jo længere du koger, jo mere smag og næring fra benene vil der være. Si brothen, kog ind til 3 liter og smag til med salt og andre lækkerier. Drik straks, eller køl den af og frys i portioner.

bottom of page